Vahvat julkiset palvelut luovat pohjan ihmisten väliselle luottamukselle
ja hyvinvoinnille.

Olen Lotta Staffans, kaksikielinen 42-vuotias maailmanparantaja, joka on löytänyt henkisen kotinsa Itä-Helsingistä. Tärkein arvoni ja ohjenuorani on oikeudenmukaisuus, ja siksi Vasemmistoliitto on minulle helppo valinta. 

Olen opiskellut ihmisoikeuksia ja globaalia poliittista taloutta ja toiminut pitkään järjestöissä muun muassa oikeudenmukaisen maailmankaupan ja vastuullisen yritystoiminnan puolesta. Viime syksystä lähtien olen tehnyt väitöskirjaa siitä, miten kasvava taloudellinen eriarvoisuus on kytköksissä ilmasto- ja ympäristökriisiin. 

Loppu näköalattomalle ja ihmisvihamieliselle leikkauspolitiikalle

Työni Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän talouspoliittisena asiantuntijana ja Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarin poliittisena erityisavustajana on opettanut valtavasti kaupunkipolitiikasta ja Helsingistä.

Työn myötä myös päätökseni lähteä ehdolle kuntavaaleissa kypsyi. Suomessa ja maailmalla vallalla oleva näköalaton ja ihmisvihamielinen leikkauspolitiikka lopulta sinetöi päätöksen.

Haluan omalta osaltani olla mukana rakentamassa Helsinkiä ja Suomea, jossa ihmisten hyvinvointiin panostetaan, jossa luonnosta pidetään huolta ja jossa erilaisuutta juhlitaan.

Meillä on varaa pitää huolta ihan jokaisesta helsinkiläisestä

Helsingin talous on hyvällä mallilla. Meillä on kaikki mahdollisuudet panostaa kohtuuhintaiseen asumiseen, kulttuuriin ja liikuntaan sekä päiväkoteihin ja kouluihin, joissa sekä lapset että työntekijät viihtyvät. 

Sosiaali- ja terveyspalveluiden rappeutuminen pitää torjua kaikin keinoin, eikä maan hallituksen kaavailemia lisäleikkauksia Helsingin sote-budjettiin voida missään nimessä hyväksyä.

Siirtämällä painopistettä yhä enemmän ennaltaehkäisyyn voidaan säästää sekä rahassa että inhimillisessä kärsimyksessä. Helsinkiin tarvitaan mm. lisää matalan kynnyksen päihde- ja mielenterveyspalveluita, elintärkeitä laitospaikkoja unohtamatta.

Lähiluonto kunniaan ja määrätietoisesti kohti hiilinollaa

Helsingin rikkaasta lähiluonnosta on pidettävä entistä paremmin huolta. Tarvitsemme lisää luonnonsuojelualueita ja luovia ratkaisuja mm. vanhojen puiden säilyttämiseksi, kun kaupunkia rakennetaan. Esimerkiksi päiväkotien ja koulujen pihoille tarvitaan vehreyttä niin lapsille kuin hyönteisille. 

Helsingin on myös jatkettava määrätietoisesti työtä kohti hiilineutraaliutta 2030 ja hiilinollaa 2040.

Työ vaatii ensi valtuustokaudella päätöksiä erityisesti liikenteen päästöjen vähentämiseksi. Joukkoliikennelippujen hintojen alentaminen on tässä aivan keskeisessä roolissa.

Elinvoimaisia, omaleimaisia ihmisiä ja kaupunginosia

Rikkautta on myös moninaisuus eli se, miten paljon erilaisia ihmisiä, kulttuureja ja kaupunginosia Helsingissä on.

Kaupungit ovat aina vetäneet puoleensa ihmisiä niin maaseudulta kuin eri maailmankolkista. Helsingissä jokaisen pitää voida olla oma itsensä.  

Kaupungin on omilla toimillaan varmistettava, että jokainen asuinalue on viihtyisä ja haluttu, ja että kohtuuhintaisia asuntoja rakennetaan riittävästi.

Etenkin kun rakennusala on ahdingossa, on kaupungin itse lisättävä investointeja ja esimerkiksi kehittää Itäkeskuksen ja muiden lähiöiden keskeisiä alueita.